Bakgrund

Mitt huvudinstrument är piano, men jag spelar även gitarr och banjo. Sångerfarenheten har jag fått från olika ensembler och körer. Komponerandet började på allvar när jag fick den stora förmånen att lära känna och få jobba med mina extremt skickliga bandkompisar i den numera nedlagda gruppen Tenba Altso, vars låtar du kan höra på Spotify och YouTube (sök på Tenba Altso).


I timmerkojan på Sami

I värsta sommarhettan komponerade jag en fyrstämmig körsats SATB till denna gripande dikt av Dan Andersson, som skildrar hur "kölden går på smyg kring jordklädd knut". Verket finns på ett YouTube klipp, med bilder från kolarlivet och med Dan Anderssons text. I notpaketet ingår kör (separerad) och piano separat. Det finns många sätt att framföra verket på eftersom det är 6 verser. Utförandet på videon är ett exempel. Instruktioner följer med noterna.

En mp3-version med syntade stämmor finns här, och notexempel finns här.


Livet vi älskar är idag

För alt/baryton, blandad kör (SSAATTBB) och piano.

I detta notpaket ingår följande delar (kören alltid separerad): Samtliga, solostämma, piano, solostämma + piano samt solostämma + kör.

Alternativt endast solist och piano. Då ingår endast noter för solostämma, piano och solostämma + piano.

En mp3-version med inspelade stämmor för barytonröst och piano finns här.

Notexempel

Text


Ge oss  frid

För alt/baryton, blandad kör (SSAATTBB), piano och elbas.

I detta notpaket finns utgåva för: Samtliga, kör separerad/ej separerad, solostämma + piano, elbas, kör + elbas, samtliga var för sig

Alternativt endast solist, piano och elbas. Då ingår noter enast för solostämma, piano och elbas - tillsammans och var för sig.

  • Se noterna och hör alla körstämmor i andra versens refräng i detta YouTube-klipp 
  • Hela verket med inspelade stämmor för soloröst och piano finns här.
  • Se Notexempel
  • Se Text


Verket kan anpassas till att vara en ren bön genom att bryggan mellan verserna tas bort.


Påsk-kanon

För alt/baryton. Sången finns på YouTube. Noterna kan laddas ner från MuseScore - svensk version, engelsk version. Texten baserar sig på

Johannesevangeliet 8:12

Hör hur segerropen skallar! 

Psaltaren psalm 118, vers 15-24

Detta är dagen då Herren grep in! Låt oss jubla och vara glada!


Då blir livet som förr

Alla är vi berörda av den hemska pandemin och jag kände att jag måste få ut mina känslor i en sång om den längtan, som alla känner att detta skall ta slut någon gång. Sången heter Då blir livet som förr och finns på YouTube.


En julsång

Här kommer en riktig julsång för blandad kör! A capella eller med pianokomp, med eller utan solist (baryton/alt). Den handlar om vad vi vill göra när vi firar Jesu födelse: Sjunga högt av glädje. Sången heter därför  Nu vill vi sjunga högt. Den finns på